Beton Ciré

Beton Ciré heeft een rustige uitstraling welke past in vrijwel iedere sfeer van strak en modern tot rustiek en landelijk.

Beton ciré komt van oorsprong uit Frankrijk net als leemstuc. De vertaling hiervan is gewreven beton. Het is een zeer sterke watervaste 'cementstuc' en bijzonder geschikt voor badkamers en keukens. Beton Ciré heeft van zichzelf een zeer goede hechting en kan op iedere ondergrond worden aangebracht.  U kunt zelfs over uw oude tegels heen laten stucen zodat u niet eerst alle badkamertegels hoeft te verwijderen. Op tegels Beton Ciré laten aanbrengen vergt wel wat ervaring omdat er eerst een goede onderlaag moet worden aangebracht met een primer. Uiteraard is dit niet goedkoop maar het scheelt u enorm veel werk.De eigenschappen van betonstuc zijn; waterdicht, naadloos, onderhoudsvrij en slijtvast. 

Zoals we hierboven al vermelden is Beton Ciré waterdicht in tegenstelling tot badkamertegels met voegen. Omdat voegen in een badkamer meestal vochtig blijven is de kans op schimmelvorming vrij groot.

Door een naadloze afwerking zijn de muren gemakkelijk schoon te maken en een stuk hygiënischer en maakt schimmel nauwelijks een kans. Om voor het zeker uit te kunnen gaan en te zorgen dat de Beton Ciré echt goed krasbestendig en waterdicht is brengen wij een coating aan. Door het aanbrengen van deze twee componenten coating zorgt de Beton Ciré ervoor dat deze zelfs geschikt is in de keuken als als achterwand of als aanrechtblad.

Omdat het Beton Ciré vaak afgewerkt wordt met een coating is deze niet alleen krasbestendig maar ook nog eens vuil werend en waterafstotend. Omdat de coating die over de Beton Ciré wordt aangebracht zo hardt is kan dit product zelf op de vloer in uw woonkamer of slaapkamers worden aangebracht.

Beton Ciré op de vloer kan makkelijk gereinigd worden met een dweil net zoals bij andere vloeren.

Het mooiste is van deze stucvariant dat er kleurpigmenten kunnen worden toegepast. Dit betekend dat u de Beton Ciré in ieder gewenste kleur kunt laten stucen. Uiteraard zegt het wordt het zelf al ” Beton” dus zijn de meest voorkomende kleuren de grijs tinten om zo de traditionele kleur te behouden. Als u kiest voor een kleur dan moet u niet denken dat het stucwerk het zelfde eruit komt te zien als u een muur schildert. Het zijn kleurpigmenten die altijd lichte en donkere effecten geven op uw muren wat uiteindelijk ook de bedoeling is. Belangrijk is om te weten dat het water wat op deze stucsoort kan komen wel moet aflopen zoals op de muren. Er mag namelijk geen water continu op blijven staan of liggen zoals bij een vloer in de badkamer of de woonkamer na het dweilen hiervan