Pleisterwerk

Met pleisterwerk wordt bedoeld het vlak en strak maken van bestaande wanden en plafonds met behulp van een dunne laag gipsmortel. Pleisterwerk levert een gladde ondergrond voor vrijwel alles: sierpleister (bv spachtelputz), schilderen, sauzen, behang, etc. Hierbij is de mate van gladheid naar eigen keuze; ook een zeer gladde afwerking is mogelijk. Als ondergrond voor een gepleisterd plafond zijn gipsplaten noodzakelijk. Glad Pleisterwerk is op dit moment een van de meest toegepaste afwerking voor zowel wanden als plafonds. Na het aanbrengen van de pleisterlaag kan deze in alle door u gekozen kleuren worden gesausd.

Sierpleisters

Er bestaan veel mooie decoratieve wandafwerkingen. Sierpleister is een verzamelnaam voor decoratieve pleisters. . Sierpleister is een kunsthars gebonden materiaal voor wanden wat ontzettend hard wordt. Je kunt het dan ook bijna niet beschadigen, hierdoor is dit materiaal onder andere geschikt voor gezinnen met kinderen.

Veel sierpleisters kunnen in kleur worden aangebracht. Het voordeel van stucwerk in kleur is dat er geen kleurverschil te zien is bij kleine beschadigingen.